Відьмина хата
Демонологічна розповідь Чернігівщини

Колись у Литовцях так давно, що ні в яких документах не записано, жила баба. Її в селі відьмою називали. Вона дуже стара була, років під вісімдесят мала. Ото якось й умерла.

Казали люди, що в тій хаті чорти живуть, тому, що люди йшли туди і не верталися.

Ото й надумав один парубок підпалить ту хату прокляту. Дак вона й у вогні не горить. Тільки бачив парубок, що з хати якісь чорні плями вилітають да все кричать свинячим писком. Після того хата не згоріла, а тоді уже пропала, як її й не було.

36. Відьмина хата. Записано в селі Липів Ріг Ніжинського району від Бутенко Ганни Павлівни (1928) 2008 року.

13. Відьмина хата. Записано в селі Липів Ріг Ніжинського району від Бутенко Ганни Павлівни (1928) 2008 року.