Про мого діда
Демонологічна розповідь Чернігівщини

Цю розповідь я чула від своїх предків. Це трапилося з моїм дідом. Коли він народився, його мати зразу померла. А його батько чув, як жінка вночі приходила до дитини, як колискові пісні співала. Так тривало деякий час.

А потім дитина підросла, а батька забрали в армію. А в нього ще троє чи четверо дітей було. За опікуна залишили сусіда — діда Олександра. Він з дружиною доглядав за дітьми, піклувався про них. А в них і хата недобудована була, то сусід добудував.

23. Про мого діда. Записав Микола Зінчук у Плоскому Носівського району від Ярош Ольги Іванівни (1955) 2008 року.