Про погане поле
Демонологічна розповідь Чернігівщини

Цю легенду розповідають дуже давно в нашому селі. Розповідав і колишній вчитель історії Федір Микитович Буток. Казав, що табором стояли шведи біля лісу. А дівчата ходили в ліс, заблукали та й потрапили в цей табір. Покохала одна дівчина солдата. А коли дізналася, що в неї буде дитина, поділилася радістю з батьком. Та той не міг витримати такого сорому, він захотів позбутися обох. Повів дочку в поле, викопав яму і закопав їх обох. Відтоді люди, коли ходять по гриби, чують дитячі і дівочі крики

А ще кажуть, що батько прибив дочку кілком, щоб вона не змогла вилізти.

22. Про погане поле. Записав Микола Зінчук у Плоскому Носівського району від Ярош Ольги Іванівни (1955) 2008 року.