Безкінечна казочка
Українська народна казка Кіровоградщини

Діялося це дуже-дуже давно. Ще за царя Гороха, як було людей трохи. Серед степу широкого лежало село. На одній з вулиць села стояла велика комора. У тій коморі зберігали різне збіжжя: жито, пшеницю, горох, ячмінь.

От одна миша і пробралася в ту комору, наїлася і своїм подругам розказала про великі запаси харчів. Нірка була одна і маленька. Всім не можна було пролізти в неї. Тому миші наробили в тій коморі дуже багато нір. Мишей було так багато, тому одна влазе, а друга вилазе, та влазе, а та вилазе, та влазе, а та вилазе...

59 (7941а). Безкінечна казочка. СУС —. Записав Плаксій Ярослав 2010 року. Олефір Катерина Йосипівна (1928). Кіровоградська область, Онуфріївський район, Куцеволівка

Безкінечна казочка
Українська народна казка Чернігівщини

Жив-був дід Стяжечка. І була в нього сіра семиряжечка, шкуратяна шапочка, ще й зверху латочка. Чи хороша моя казочка?

— Хороша.

122 (4311). Безконечна казочка. СУС —. Записано 2008 року. Приходько Ніна Іванівна (1948). Чернігівська область, Новгород-Сіверський район, Бахмач