Квітка бажання

Одна дівчина, на ім’я Ганнуся, не вірила, що бажання можуть здійснюватися. Але надзвичайний випадок примусив її думати по-іншому. Один прикрий випадок розлучив Ганну з найкращим другом Миколою. Дівчина сподівалася, що він ще повернеться, але все було марно. Так у сподіваннях та надіях минуло чотири місяці, але він жодного разу не поглянув на неї.

Одного дня, блукаючи темними теплими ночами, Ганна зустріла жінку. В її руках дівчина помітила дуже гарну квітку.

— Яка гарна квітка! Як вона називається? — не втрималася Ганнуся.

— Ця квітка незвичайна, вона зветься квітка бажання.

— Це неможливо, — вигукнула здивована дівчинка.

— Ще й як можливо, — усміхнулася жінка і простягнула їй квітку.

— Ось тримай, візьми собі, вона тобі знадобиться, я це відчуваю. Посади її під віконцем і будеш чекати доти, доки вона не виросте, і не стане яскраво рожевого кольору. Тоді й загадаєш бажання.

Ганна чекала два тижні. Одного вечора вона визирнула у віконце і побачила диво: квітка, яку подарувала їй незнайома жінка, розквітла і палала яскраво рожевим кольором. Дівчинка зраділа і вибігла на вулицю, ставши на коліна перед квіткою, вона загадала бажання:

— Нехай повернеться моя дружба з Миколою, і все буде, як раніше.

Наступного вечора Ганна сиділа біля річки і сумувала. Аж раптом почула знайомий голос. Це був голос її товариша Миколи:

— Ганно, вибач мене, якщо зможеш. Я хочу з тобою дружити.

Дівчина зраділа і, звичайно, вибачила товариша.

З тих пір пройшло багато часу. Ганнуся давно виросла і стала вродливою дівчиною, яку покохав Микола. Вони одружилися, побудували домівку, завели власне господарство, жили в мирі і злагоді. Але Ганна часто згадувала чарівну квітку бажання, завдяки якій вона стала щасливою.

Куценко Олександра Дмитрівна (1928 року народження), Дніпропетровська область, Широківський район, Тихий Став 273 (7411). Квітка бажання. СУС —, новотвір. Записала Качан Альбіна 2009 року.