Праздники

Було це давно, ще в минулі часи. Зараз є таке свято — Стрітення. Та не всі

знають, чого воно так зветься.

Дружив Іван Предтеча з Петром. Так сталося, що у Петра жінка померла, залишився він з дочкою. Одразу знайшов собі іншу жінку (вона була блудною, та він про це не знав). Іван був його найкращим другом і тому розповів правду про цю жінку.

Петро повірив, але все розказав жінці. Вона дуже образилася і захотіла відомстити Іванові. У Петрової дочки був день народження і він запросив Предтечу. Петрова дочка гарно танцювала і всім дуже сподобалось. Батько сказав:

— Потанцюй ще раз, я тобі що захочеш — подарую.

Вона потанцювала і підійшла до мачухи. А та їй сказала:

— Проси, щоб одрубали Предтечі голову.

Петро не мав іншого виходу — слово є слово. Іванові відрубали голову, а тіло закопали. Та коли наступного дня відкопали, то побачили, що голова приросла до тіла.

100 (4206). Празники. СУС —. Записано 2008 року. Новодарова Пелагея Федорівна (1936). Чернігівська область, Козелецький район, Рудня