Як була створена жінка
Українська народна казка Чернігівщини

Після того, як до Бога звернувся чоловік і заявив про свою нудьгу, Бог задумався, з чого зробити жінку, якщо весь матеріал пішов на чоловіка. Але, не бажаючи відмовити в проханні чоловіку, після коротких роздумів став створювати жінку з таких матеріалів: кілька яскравих променів сонця, всі чарівні фарби зорі, задумливий смуток місяця, краса лебедя, грайливість кошеняти, граціозність газелі, ласкаве тепло хутра, притягaюча сила магніту. Змішав усе разом, а потім додав туди холодне мерехтіння зірок, в’їдливість мухи, впертість осла, зажерливість акули, ревнивість тигриці, сміливість пантери, кровожерливість п’явки, отруйність змії, дурман опіуму, безпощадність стихії. Все це змішав, оформив фігуру і вдихнув в неї життя. Як наслідок — вийшла жінка.

120 (4229). Як була створена жінка. СУС —. Записала Вовк І. (7 клас) 2008 року. Авраменко Галина Зіновіївна (1950). Чернігівська область, Козелецький район, Єрків