Про Малинівку
Легенда Чернігівщини

Раніше Малинівка називалася Чорторийка. Ця назва сягає корінням ще у козацькі часи. Збереглися свідчення про те, на території сучасного села колись були дрімучі ліси, в яких було багато боліт. Дороги в цій місцевості були страшні та небезпечні. Тому люди й вірили, що в лісі водиться багато нечистої сили. А чорти порили землю та провадять свої темні справи. Тому й назвали Чорторийка.

Сучасна назва з’явилася у 1961 році. Її пов’язують з величезною кількістю малинових кущів, які росли біля села.

23. Про Малинівку. Записано в Терехівці Чернігівського району від Полегенької Олександри Андріянівни (1939) 2008 року.