Про назву села Булахів
Легенда Чернігівщини

Булахів — маленьке українське село на Поліссі, але й воно має свою історію. У 1634 році за рішенням громади села Семиполки було виселено за межі села склодува Булаха. Він оселився біля озера Колов в урочищі Городи.

Навколо садиби Булаха почали селитися люди. Так виник хутір, який став називатися Булахів. А край тоді був багатий, у лісах водилися звірі, а в ставках та озерах — риба. Хутір обростав селянськими садибами і згодом став великим селом. Це село за часів гетьмана Мазепи потрапило до рук поміщиків та козацької старшини.

47. Про назву села Булахів. Записано в с. Булахів Козелецького району від Іванець Меланії Максимівни (1931) 2008 року.