Про панську сім’ю
Легенда Чернігівщини

Колись у давнину край села, коло лісу жила панська сім’я. Було там дві хати, сад, велике дворище. Коли почали будувати села, то панська сім’я не хотіла кудись переселятися, то так й осталися жити окремо од людей.

З роками ця сім’я вимерла, а хата їхня осталася. Та до цього часу вона не збереглася. Кажуть, що люди все те добро розтягли. Осталися тільки сади да могили, де вони похоронені. Навіть дерев’яні хрести теж осталися. А та місцина, де жила панська сім’я, тепер рясно заслана квітучим барвінком.

69. Про панську сім’ю. Записано в селі Перебудова Ніжинського району від Чепели Ольги Михайлівни (1952) 2008 року.