Про походження села Нічогівка
Легенда Чернігівщини

Жили в одному українському селі дуже хороші, роботящі люди. Жили вони дружно, працювали, співали пісень. Біля кожної хати цвіли квіти, росли сади, щебетали птахи. Та почули люди, що йдуть на них монголо-татари. Все на своєму шляху нищили нелюди, людей вбивали, а добро забирали.

Зібралися люди серед села і вирішили погрузити на коней все добро і виїхати далеко в ліс. Там і перечекати, поки одійдуть татари. Так і зробили.

Через певний час залетіли в село татари. Давай обшукувати все — комори, хліви, але нічого не знайшли. Розлютилися вони, підпалили село та й поїхали. А люди повернулися до будинків, аж в селі немає нічого. Відбудували вони село, зажили щасливо, але відтоді воно так і називається — Нічогівка.

36. Про походження села Нічогівка. Записано в Нічогівці Козелецького району від Савченка Василя Андрійовича 2008 року.