Чому місто Золотоноша так назвали
Легенда Чернігівщини

Я хочу розповісти Вам одну легенду. Колись давно протікала дуже гарна річка. Люди вимивали із неї золото. Тому її так і назвали — Золотоношка. Це слово складається з двох частинок, золото і носити. Люди, які добували золото, почали поселятися на берегах цієї мальовничої річки. Шукачі золота будували будинки і займалися господарством. Ось так і створилося на березі Золотоношки маленьке поселення, яке з часом стало розростатися. Його назвали в честь Золотоношки — Золотоношею.

Золота в цій річці давно вже немає, але містечко та річка до сих пір існують. Золотоноша і зараз дуже красиве і мальовниче містечко. У ньому живуть і працюють люди.

Приїжджайте до Золотоноші. Я Вам обіцяю, ви не пошкодуєте!

30. Чому місто Золотоноша так назвали. Записано в Десні Козелецького району від Андріянової Ірини Петрівни 2008 року.