Нечиста сила

Народне оповідання Подніпров’я (Наддніпрянщини)

Було це давно. На якийсь празник хлопці з дівчатами поспорили, хто піде на кладбище у 12 часов ночі і заб’є у хрест гвоздя тому дадуть 50 рублів. Ну і один каже:

— Я піду.

Ну і вирядили ж його, а самі стоять і ждуть його. То йде він по кладбищу невеликий вітер дує. Баче хрест і собирається забить гвоздя. А в той момент задув вітер і пальто притулилося до хреста. І він собі прибив пальто разом з хрестом і не замітив.

Став іти, а його щось дуже держе. Він злякався думав що то якась нечиста сила держе його, перелякався і помер.

Приходять же оці його друзі дивляться, а він мертвий лежить. І після того більше оце ніяких спорів не було.

30. «Нечиста сила». Записала Тютюнник Тетяна від Онищенко Любові Павлівни (1946 року народження) в с. Новокурське Широківського району 2009 року.