Блудне місце

В урочищі Маляреве, що на околиці села Грушківки, є Скарбний яр.

Був собі чоловік, та такий скупущий, що все від жінки тримав під замком. Поїде, бувало, на ярмарок, а жінці ні з чого обід зварити, бо льох під замком. Люди говорили, що він скарби свої десь ховає. Набридло чоловікові все замикати та й думає: «А сховаю я свій скарб у лісі. Ніхто про це не буде знати».

Через деякий час захотів чоловік перевірити той скарб. Став шукати скарбне місце, а пригадати точно де воно знаходиться не може. Походить, походить по лісі, і знов на це саме місце повертається. Ніби блуд найшов на чоловіка. Цілий день блукав, аж над вечір лісоруби його помітили та вказали дорогу додому. Так і не знайшов чоловік своїх скарбів, а місце те всі до цього часу обминають, бо воно називається Блудним.

100. Блудне місце. Записано в Грушківці Кам’янського району від Шкурат Катерини Архипівни (1932) 2008 року.