Божа кара
Легенда Подніпров’я (Наддніпрянщини)

Розповідають, що кам’яні баби були колись такими ж людьми, як і ми, але скам’яніли. А сталося це так.

Бог створив людей раніше за Сонце, тому жили вони в темряві, харчувалися плодами рослин. Але ось з’явилося Сонце. Злякалися люди, сполошилися і, щоб його знищити, почали виходити на високі могили та плювати на нього. Образився бог і прокляв за це людей. І вони, де стояли, там і скам’яніли.

Але в цих скам’янілих людей, кажуть, є надія знову перетворитися, зробитися такими ж живими, якими їх створив бог.

46. Божа кара. Записав Біблий Дмитро від Колєснікової Лідії Василівни (1957) в м. Перещепине Новомосковського району 2009 року.