Ліс Хоминка
Легенда Поділля

У нашому селі є багато гарних місць. Всі вони мають свою історію. Одну із них мені розповіла моя бабуся Галицька Євгенія Федорівна. Вона розповіла про ліс, який має назву Хоминка.

Багато років тому жив лісник Хомик. Він дуже любив природу і вирішив посадити ліс. Радів він, дивлячись на кожне посаджене ним деревце. Проходили роки, молоді дерева росли вище і вище, а лісник старів, а згодом помер. Ліс стали називати Хоминка.

Кажуть, щоб залишити слід на землі і водночас зробити добру справу, треба побудувати будинок, посадити дерево і виростити дитину. Можна уявити, скільки корисних справ зробив цей добрий чоловік.

33. Ліс Хоминка. Записано у Грушківцях Калинівського району від Галицької Євгенії Федорівни (1937) 2009 року.