Про село Аврамівка
Легенда Подніпров’я (Наддніпрянщини)

Село Аврамівка було започатковане в середині 1600 р. Відомо дві легенди про походження назви і заснування села.

За однією із них, на цій території поселився козак (вільний поселянин) Аврам із своєю сім’єю. Займався землеробством, розводив худобу, птицю. Мав певні статки, тому і почали поселятися тут інші

поселенці. А село стало називатися Аврамівкою.

За іншою легендою це поселення було засновано євреєм Абрамовським, який поставив тут корчму та мав заїжджий двір. Але, як свідчать історичні дані, поблизу ( в Монастирищі ) існувала козацька залога (фортеця). Тому найбільш ймовірною є перша легенда.

11. Про село Аврамівка. Записано в Аврамівці Монастирищенського району від Цимбал Катерини Миколаївни (1940) 2008 року.