Підземний хід між фортецями
Легенда Буковини

Місцеве населення й досі вірить, що між Хотинською і Кам’янець-Подільською фортецями існує підземний перехід попід Дністер. Ця легенда підтримується тим, що людей, які часто топляться в Дністрі коло фортеці, неможливо знайти.

Утоплені зникають. Місцеві жителі вважають, що їх затягує у провалений і заповнений водою підземний хід.

Кажуть, що під час облоги Хотинської фортеці у 1621 році козаки, які знаходилися в фортеці, мали можливість зв’язуватися по підземному переходу з залогою Кам’янець-Подільської фортеці.

У молдаван і румунів такої легенди нема. Це вказує на те, що населення цього краю в ті часи було українським.

Хотин, Хотинського району, Чернівецької області 21 травня 1976 року від В. Ф. Бабія (1910 року народження)