Зло — бумеранг

В одному селі одружилися хлопець із дівчиною. Як годиться, дарували їм на весіллі всякі подарунки. Одна знайома подарувала для молодої пари спальний матрац. Пройшло трохи часу і виявилося, що в молодої дружини не може бути дітей. Зверталось подружжя кругом: і до лікарів, і до знахарів — нічого не помагало. І от хтось посовітував їм звернутися до одної знаючої бабки, що дуже багатьом допомагала.

Вислухала бабка молоду жінку, подивилась уважно їй в очі та й каже:

— Допомогти вам може тільки одне. Вам треба спалити матрац, на якому ви спите, бо в ньому порча. У матраці зуби вовка, шерсть дохлої собаки, кістки чорного кота. Як спалите матрац, то його рештки зметіть, закопайте за селом, зробіть маленький дерев’яний хрестик, обв’яжіть його ниткою з рушника, на якому святили паски, покропіть цей хрест свяченою водою. Той, хто вам поробив, захворіє. Тільки робіть все, як я сказала.

Зробили так ці люди і невдовзі захворіла їх кума, захворіла на рак, помирала в страшних муках. Правду кажуть, звідки зло приходить, туди воно й вертається.

12. Зло — бумеранг. Записала Дзюбко Олена і Ліда від Савіної Ніни Олексіївни в с. Преображенське Межівського району 2009 року.