Обдарована дитина
Народне оповідання Полтавщини

У сільському будинку культури проходить батьківська конференція. Директор, поважна і шанована в селі людина, немолодий уже чоловік, говорить:

— Хочеться висловити велику подяку Ніні Олександрівні та Івану Сергійовичу за виховання дочки Тані, за ті зусилля, які вони докладають для того, щоб дитина мала міцні знання. Не можемо не гордитись восьмикласником Мишком. Це просто з природи обдарована дитина, його чекає велике майбутнє.

Не встиг директор сказати наступне слово, як піднялася мати цього учня і давай кричати:

— Обдарована! Авжеж, тільки те й роблять, що обдаровують! Тільки хто і чим? Чи йому хто хоч копійку дав? Ти тільки подумай: як Таня — так розумна, як мій — так обдарований!

19. Обдарована дитина. Записано в Черкащанах Миргородського району від Кравченка Івана Кузьмича (1958) 2008 року.