Од сіна до соломи

Раз заїхав на бричці піп до одного дядька. А в того у дворі стояли скирти сіна і соломи. Піп думає: «Поки я побуду в хаті, хай кінь постоїть біля сіна».

Тим часом дядько вийшов, бачить, чужий кінь стоїть біля сіна, то й одвів його до соломи. Піп як побачив це, нічого не сказав. Але ось народилася в сім’ї у того дядька дитина. Понесли її до попа хрестити, а повернулися згорьованими.

Дядько питає:

— Яке ж ім’я дав піп дитині?

— Од сіна до соломи, — відказали куми.

Ну, дядько каже хлопцям, щоб накладали гарбу сіна, пшениці та повезли до попа, щоб змінив ім’я дитині.

27. Од сіна до соломи. Записав Самойлов Андрій від Самойлова Григорія Васильовича (1930) в с. Капулівка Нікопольського району 2009 року.