Про гусей

Жила в нашому селі баба Палажка. Були в неї гуси. Займалась вона варінням горілки. Якось зварила горілку і вилила барду надвір. А гуси ходили і напилися барди.

Вийшла баба надвір, а гуси лежать. Взята вона і обпатрала їх, щоб пір’я не пропало, а гусей на возику вивезла за село. А на ранок вони прохмелились і додому пішли.

Чує баба: сусіди сміються, вийшла на вулицю, коли бачить, гуси ідуть голі додому. Так що і по цей день згадують у селі про голих гусей.

24. Про гусей. Записала Скиба Тетяна від Скиби Олександри Степанівни (1946) в с. Спаське Новомосковського району 2009 року.