Про закриття церкви
Народне оповідання Поділля

Одного разу на партійному засіданні було оголошено боротьбу з релігією. Тоді вирішили, що краще за все було б, якби церкву закрили. Сказано — зроблено. Беруть товсту мотузку, перекидають через церкву і фотографують.

Цей знімок везуть в райком партії, показують і говорять, що церква дала тріщину і перебуває в аварійному стані. А там аж затанцювали від радості, бо в районі уже багато церков було закрито, а до Заливанщинської не могли добратись, не було до чого причепитися. А тут така допомога. У 1963 році церкву закрили.

Правда той чоловік, який чіпляв мотузок через церкву, через деякий час повісився. От і думай після цього: є Бог чи немає?

13. Про закриття церкви. Записано в с. Заливанщина Калинівського району від Галацюк Ніни Гаврилівни (1938) 2009 року.