Що це було

Колись у нашому селі був колгосп, де я працював.

Одного літнього вечора близько десятої години йшов додому з роботи. Раптом все навкруги стихло. На фермах і селянських дворах не було чутно ніяких звуків, зник шелест

Неподалік серед дороги з’явилася раптом біла смуга, яка немов виросла з неба. Вона завмерла і не рухалася. Не міг і я з місця зійти. Здавалося, що мене хтось уважно роздивляється. Аж моторошно стало! Це продовжувалось кілька хвилин. Потім так же раптово смуга зникла і весь навколишній світ немов ожив. Замукали корови .на фермі, загавкали собаки і зашелестів вітер у листі. Я далі рушив дорогою, немов нічого і не сталося .

Так до тепер цікавить мене питання: що це було? Може, НЛО?

7. Що це було. Записано в Дейманівці Пирятинського району від Дворника Івана Олексійовича (1957) 2008 року.