Нерозумний син

Були собі дід та баба, був у них син Іван. Але дівчата його не любили. Одного разу дід каже до сина:

— Піди на вулицю на масницю і кидай на дівчат очима. Може, яка і покохає тебе.

Іван довго думав і пішов у вівчарню. Там він повиколював очі в овець і з тим подався на вулицю. Коли дівчата почали танцювати, він став кидати на них очима.

Наступного дня батько пішов у вівчарню давати вівцям їсти і завмер. Там всі вівці були сліпі. Тоді він гукнув сина та й каже:

— Чому всі наші вівці сліпі?

А Іван каже:

— Ти сам казав, щоб я кидав очима на дівчат, а я взяв і повиколював очі у овець, бо своїх було шкода.

Такий був нерозумний син Іван.

84 (5139). Нерозумний син. СУС —. Записано 2008 року. Біднячук Галина Андріївна (1945). Черкаська область, Монастирищенський район, Терлиця