Оксана і вовк

Жила собі одна дівчинка, неподалік від лісу. Вона дуже любила лісових звірят. А одного разу до неї прийшов поранений вовк. Спочатку Оксана (так звали дівчинку) злякалась вовка. Але в нього був такий жалісливий погляд, що вона не могла не допомогти вовку. Оксана перев’язала рану на шиї своєю хустиною. З тих пір вовк часто заходив в гості до дівчинки.

Йшли роки, а дружба вовка та Оксани тільки міцніла. З маленької дівчинки, виросла перша красуня на селі. І пора видання вже прийшла, хлопці почали свататись, але вона нікого не хотіла бачити і чути.

А ще в тому селі жив один парубок Василь. В нього була тяжка вдача, але з полювання ніколи не приходив з пустими руками.

Якось у лісі Василь підстрелив вовка, той почав тікати. Мисливець переслідував звіра по кривавих слідах, які привели його на подвір’я до Оксани. І тут Василь прицілився в пораненого вовка, вистрелив і вбив звіра. На цей постріл вибігла з хати дівчинка. Коли вона побачила мертвого вовка, то побігла до мисливця і не помітила, як переступила через звіра.

В ту ж мить на місці вовка з’явився хлопець, він був живий. Тоді зачарований парубок розповів, як його прокляла і перетворила відьма на звіра. Тільки, якщо дівчина, яка його полюбить у вовчій шкурі в момент смерті звіра переступить його, то зникнуть всі чари.

Після того Оксана і зачарований юнак побрались і жили щасливо.

119 (5242). Оксана і вовк. СУС —. Записав Лавренюк Денис (2 клас ) 2008 року. Лавренюк Уляна Євдокимівна (1945). Черкаська область, Жашківський район, Нагірна