Чому собаки ганяються за котами

Було це дуже давно, ще тоді, коли собаки дружили з котами.

Одного дня собакам вручили грамоту за сміливість та відвагу. Та собаки не мали де її берегти. От вони пішли до котів і попросили їх берегти грамоту. Коти скрутили грамоту і підвісили на горищі. А миші побачили грамоту і погризли.

Наступного дня собаки прийшли до котів за грамотою, а ті побачили, що її нема. Собаки як почули, страшенно розізлилися на котів, а коти зрозуміли, що винні миші. Відтоді коти ловлять мишей, а собаки ганяються за котами.

272 (5024). Чому собаки ганяються за котами. СУС 200. Записано 2008 року. Черево Тетяна Леонтіївна (1934). Полтавська область, Семенівський район, Пузирі