Як хотіли висидіти коня

Був собі циган і дуже хотів мати коня. Зробив він капейстру і ходи. А чоловік везе боштани.

— Що це ти, дядю, везеш? — питає циган.

— Конячі яйця.

— Як же з такого яйця коня мати?

— Треба сидіти на ньому три тижні, та як квочка на яйцях сидить. Купив циган у дядька їден боштан і посадив циганку, щоб сиділа на тому баштанови. Сиділа циганка, а циган міняв її. Сиділи вони, кілко сиділи, і досиділи до трьох тижнів. А потім почали сваритися. Циганка сиділа на боштанови на горбичку. Як вона піднялася, боштан покотився з горба. А внизу під горбом сидів зайчик. Коли боштан докотився до него, зайчик вискочив і побіг. А циган думав, що то лошатко побігло. Лови циганку і б’є.

— Потеряла коня!

Шибутинці, Сокирянського району, Чернівецької області 29 грудня 1979 року Харабара Іван Григорович (1916 року народження)