Нісенітниця

Був собі та не мав собі, затесана та нетесана.. Тож подарував мені дід вола. Як пішов я тим волом орати, та наорав на припічку на три горщики кваші. Та вродили верби, та зацвіли раки, та поспіли в’юни. Як поліз я тих в’юнів трусити: трушу та трушу, та натрусив папушу тютюну.

Пов’язав я той тютюн і продав по три копійки голова в голову. Та купив я руно вовни, та покроїв заступом свиту, та приставив із подушки комір, дак вийшли такі штани, що й не підіймеш.

294 (7432). Нісенітниця. СУС —. Записано Шторц О. А. 2009 року. Тарасенко Олена Володимирівна (1962). Дніпропетровська область, Нікопольський район, Орджонікідзе