Поділитися скарбом

Трапилось це десь на початку тридцятих років. Недалеко від Княжої гори пекарці Назар Запотоцький та Василь Яворський орали город і виорали скарб —горщик із срібними та золотими монетами. Загорілись очі у Яворського. Як перехитрить діда Назара?|

— Назаре, бери біленькі монетки, їх більше, а в тебе і дітей більше. А я вже візьму жовтенькі, їх менше.

Погрались Назарові діти біленькими, а Василь за жовтенькі вивів своїх дітей у люди, побудував нову хату.

При нагоді пекарці кажуть: «Поділивсь, як Василь та Назар».

155 (5342). Поділилися скарбом. СУС —. Записано 2008 року. Бабич Михайло Васильович (1932). Черкаська область, Канівський район, Пекарі